Positieve Seksuele Vorming
Susan Meijburg

Ik zet mij bevlogen in voor een positieve seksuele vorming binnen én buiten het onderwijs.

 

'Pas op mijn 25e kwam ik erachter dat mijn clitoris een veel groter genotsorgaan is dan je aan de buitenkant kunt zien.’ #kenjeclit!

 

Er zijn nog talloze andere misvattingen en taboes die ons seksueel plezier in de weg staan. Mensen vinden het lastig om te praten over hun seksuele gesteldheid, drijfveren en fantasieën. Gelukkig zijn we nooit uitgeleerd als het gaat om seks, echter is bepaalde kennis belangrijk op vroege leeftijd. Daarom gun ik iedereen de voorlichting die we allemaal gehad zouden willen hebben.

 

Mensen zeggen over mij dat ik een ontwapenende werking heb in groepsgesprekken, voor de klas, tijdens een publiekelijk debat, als ook in een één op één coaching of consult. Graag zet ik deze kwaliteit in om de seksuele gezondheid van mensen te verbeteren. Onze seksualiteit is immers zeer belangrijk voor ons algehele welzijn.

 

Ik ben Consulent Seksuele Gezondheid (RINO), eerstegraads docent en o.a. werkzaam voor GGD Utrecht als Aandachtsfunctionaris Seksuele Gezondheid. Als voorlichter en trainer richt ik me op positieve seksuele vorming. 

Ik ben aangesloten bij Stichting Seksueel Welzijn Nederland

Sinds de oprichting van Seksueel Welzijn Nederland, de stichting van Prof. dr Ellen Laan, ben ik actief onderdeel en ontwikkelde ik samen met o.a. Rutgers het seks-positieve en inclusieve educatieproject #kenjeclit & #kenjeseks. Samen met Tivoli Vredenburg organiseer ik het Seks Festival en ik ben mede-oprichter van het Bossche queerartscollectief 'Trek Iets Leuks Uit'.

 

SWN wil doordringen tot zoveel mogelijk slaapkamers. Ook tot die van beleidsmakers, opleiders en zorgverleners. Sta jij achter ons? Kom dan bij onze SWN-gemeenschap!

 

www.seksueelwelzijn.nl

Samenwerkingspartners